Over Gino Cuperus

Personal Trainer & Bodybuilding Coach.

Gino Cuperus is een jong ambitieuze personal trainer met ruim 20 jaar ervaring in de fitnessindustrie. Ik werk met iedereen op individuele basis gefocust op lange termijn doelen door constante uitdagende en gevarieerde trainingen waarbij het doel van de cliënt en de kennis van de personal trainer als een rode draad door de begeleiding lopen.

  • evidence based personal trainer
  • (post) prep (&rehab) coach

★★★★★

“Een goede Personal Trainer kijkt nl verder dan de mogelijkheden van het lichaam. Gino investeerde in mij als persoon en coachte tevens mijn karakter” – Manon Thomas

Gino Cuperus

Mijn achtergrond in Bodybuilding

Vanaf mijn achtste levensjaar ontwikkelde ik een passie voor verschillende sporten zoals dans (hip-hop, jazz,- en klassiek ballet), atletiek en een aantal vechtsporten, waardoor ik in de pubertijd koos de CIOS opleiding te volgen. Voor het eerst werd ik met bodybuilding geconfronteerd toen ik op 14 jarige leeftijd een wat ouder vriendinnetje had de op hoog niveau Step Aerobics beoefende. Zij had o.a. een foto van toenmalig Nederlands (ex) profbodybuilder Berry de Mey op haar kamer hangen.

Na de breuk en mijn eerste liefdesverdriet en de onzekerheden die daarbij gepaard gingen kreeg ik voor het eerst een Sport & Fitness magazine in mijn handen, wat destijds een zeer populair Nederlands fitness,- en bodybuilding magazine was. Op de voorkant stond een afbeelding van Milos Sarcev, ook een voormalig IFBB pro bodybuilder.

Hoewel ik de fysieken eerst wat ‘Gross’ vond, besefte ik me later dat het hebben van zo’n fysiek destijds onwerkelijk en een ver van mijn bed show leek. Ik raakte in deze periode telkens meer gefascineerd door de discipline en esthetiek van Bodybuilding. Na een dik jaar thuis te hebben getraind en daarna enkele jaren in de lokale hard core Gym in mijn toenmalige woonplaats, nam ik op 19 jarige leeftijd deel aan mijn eerste bodybuilding competitie en ik won.

Ook daarna won ik nog een wedstrijd waardoor ik mij kwalificeerde voor het NK van de toenmalige IFBB, waar ik als veelbelovende junior op derde plaats eindigde! Bodybuilding zal daarom altijd tot de dag van vandaag een speciale plek in mijn hart innemen. Door een forse borstspierpees scheur belande ik voor het eerst bij een fysiotherapeut op de behandeltafel, waardoor mijn fascinatie voor sport, fitness en het menselijk lichaam nog meer groeide en dit mij bewoog om met bijzonder goede resultaten een Bachelor opleiding fysiotherapie in Groningen af te ronden.

Tijdens het laatste jaar van de studie in mijn scriptie participeerde wederom in een wedstrijd, waarin ik wederom mijn eigen klasse en de overall titel pakte . Na mijn stages in de opleiding en een korte periode actief te zijn geweest als fysiotherapeut kwam ik er echter achter dat mijn hart meer lag in de fitness industrie waardoor ik naast mijn toenmalige werk, ook werkzaam werd als fitnesstrainer en personal trainer.

Hoewel mijn reden dat ik met Bodybuilding startte uit een vorm van onzekerheid kwam, raakte ik besmet met de life-style, gedrevenheid om je lichaam te slijpen en boetseren tot een levend kunstwerk. De weg die hier voor bereden dient te worden is mij al die jaren niet zonder slag of stoot gegaan en heb tot de dag van vandaag nog steeds te kampen met (oude) blessures. De meeste ernstige daarvan was toch wel een volledige bicepspees ruptuur waarbij 6 operaties nodig waren.

Na de reconstructie liep ik namelijk een hardnekkige bacteriologische ontsteking op waardoor ik voor een cosmetische reconstructie in aanmerking kwam. Met deze enorme sportieve domper en depressie die daarop volgde, maar uiteindelijk onder goede fysiotherapeutische begeleiding heeft dit mij toch doen besluiten in 2017 2 wedstrijden te doen, wat tevens mijn eerste forse dompers qua uitslag werd en ik een plek behaalde buiten de top 5 op de Nederlands kampioenschappen bij de zwaargewicht heren.

Echter mijn pleister op de wond was dat diezelfde wedstrijd ik samen met Hester van Gerner bij de Master Bikini Klasse mijn eerste gouden plak als coach behaalde een daarmee dus mijn eerste Nederlandse titel als coach.

Gino Cuperus bij Iron Heart Gym in Leeuwarden

Enkele jaren daarvoor was ik puur om ervaring op de toen mijn eerste wedstrijdatleten gaan begeleiden. Zo ook Annelies Fortuin een toenmalige collega van mij van de sportschool waar ik werkte.

Met Annelies behaalde ik wederom met de dames na 4 wedstrijden in 2,5 jaar tijd gecoacht te hebben, een Nederlandse Titel in 2018 in de Bodyfitness/ Figure klasse. Annelies Fortuin is later onder andere supervisie prof geworden in haar klasse bij de IFBB Pro League en is mede-eigenaar van Gym Iron Heart te Leeuwarden waar ik hedendaags nog steeds trainen en een deel van mijn PT’s geef.

Door de jaren heen heb ik meerdere atleten, zowel enhanced als naturel, hun wedstrijd dromen weten te realiseren en naar een hoger niveau weten te tillen.

Coaching by Gino voor jou?

Nieuwsgierig wat ik voor jou kan betekenen? Neem vandaag nog contact met op en stuur mij een e-mail